iklan

Tuesday, January 10, 2017

Civic Type R 2018


 http://1.bp.blogspot.com/-TW0Wx1tSR7o/VS6E7hZv8AI/AAAAAAAA2tY/wno9rhZeb2k/w1200-h630-p-nu/2017-Honda-Civic-Type-R-Coupe15.jpg
Honda Civic Type R adalah versi prestasi tertinggi Honda Civic yang dibuat oleh Honda Motor Company Japan. Ia mempunyai badan yang diringankan dan tuned engine, ditala khas dan brek dinaik taraf dan casis. Warna Merah juga digunakan di interior dalaman untuk memberikan perbezaan sport khas dan untuk memisahkan ia dari model Honda lain. Ini adalah sesuatu yang kita semua sebagai peminat Honda, tetapi apa yang kurang diketahui ialah bahawa dengan Jenis ini R cuba untuk mendapatkan kembali pada pasaran Dunia dengan sebuah kereta prestasi sebenar yang memang perlu kerana Honda Type R dihentikan kira-kira enam tahun yang lalu. Type R harus meningkatkan kebangkitan hadapan kredibiliti jenama itu dengan peminat, dan membawa lebih banyak kegembiraan kepada model yang telah berkembang pada masa lalu agar tidak  "membosankan" dan konservatif.


Enjin Civic Type R 2018
 https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--w6IaHLrz--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/fxujvo1cwjr00qwvpppl.jpg
Enjin yang dipasang ke dalam kenderaan ini sudah diketahui dan ia akan menjadi 2.0 L, 4 silinder dengan pancitan terus bahan api, turbo-caj dan VTEC ubah pemasaan injap. Kuasa maksimum harus dekat dengan 320 HP dan 295 lb-kaki tork, yang terdapat dalam Type R semasa dijual di luar negara, dan semua kuasa yang akan dihantar pada tayar depan melalui enam kelajuan transmisi manual. Torque steer akan ditindas dengan yang baru “Dual Axis Strut Front Suspension” dan peredam penyesuaian di sekeliling. Juga membantu pengendalian adalah pelbagai peningkatan badan bertujuan melahirkan lebih downforce. Penggunaan bahan api dikatakan dikurangkan, tetapi membimbangkan adalah anda boleh tekan pedal logam dengan senyum sepanjang jalan atau di sekitar trek tempatan anda.

Reka Bentuk Luaran

Jika kita bercakap mengenai rupa luaran Civic Type R, ia akan mempunyai rupa Hatchback, manakala selebihnya keluarga gen Civic 10 secara tradisinya ditawarkan sebagai empat pintu sedan dan dua pintu coupe. Honda cuba untuk menyerang pasaran dengan pesaingnya seperti mungkin Ford Focus RS, Subaru WRX STI dan Volkswagen Golf R. Kereta Civic Type R ini akan mempunyai beberapa persamaan dengan versi sebelum ini, tetapi ia akan sedikit dikemaskini dalam segmen ruang udara hadapan fender, spoiler berbibir dua, bumper depan udara, skirt sisi dan spoiler belakang, depan dan lampu belakang. Salah satu ciri lebih Type baru R Civic adalah tips ekzos triple dipasang di tengah-tengah bumper belakang bersama-sama dengan postur yang lebih agresif. Roda akan menjadi lebih besar, berukuran 19 inci dan brek caliper Brembo yang menggalakkan kita untuk mengharapkan versi akhir datang dengan 4 angkup omboh dan mungkin 13.7 cakera inci di bahagian hadapan.

Reka Bentuk Dalaman 
Bahagian dalam Type R - gen ke 10 akan menyerupai model Civic generasi baru tetapi dengan dalaman merah sporty dikenali dengan banyak serat karbon dan aluminium memasukkan bulat Tempat duduk sporty bucket yang menawarkan keselamatan dan keselesaan dibahagikan sama rata, serta kedudukan memandu yang baik. Apa yang kita percaya daripada 2015 Type R, adalah digital read-out, yang tinggi dalam garis penglihatan pada 2015 model tetapi mungkin akan melunakkan 2018 model , kemudian mungkin akan menjadi dari golongan yang Civic semasa, skrin sentuh besar pada konsol tengah dan paparan pemanasan berasingan. Semua ini akan menjadi baik bulat dan dimasukkan ke dalam kenderaan prestasi ini yang belum mempunyai wow dan kita  sabar menunggu ya.

sumber:tophondacars.com/2018

No comments:

Post a Comment